ქართული და უცხოური სამზარეულო, უცხოეთში მცხოვრები ფორუმელების თხოვნით |
სტუმარს სალამი ( შესვლა | დარეგისტრირება )
ქართული და უცხოური სამზარეულო, უცხოეთში მცხოვრები ფორუმელების თხოვნით |
ნათია |
Nov 29 2007, 11:02 PM
პოსტი
#1
|
Miss invisible ჯგუფი: მოდერატორ-ფინანსისტი პოსტები: 18,669 რეგისტრ.: 28-February 07 წევრი № 1,224 |
თემა მზადაა! შეგიძლიათ დაწეროთ რეცეპტები, გააკეთოთ და "დააგემოვნოთ"
-------------------- პატიოსნება ჩვენი დროის ჭეშმარიტი არისტოკრატიზმია!
|
guest |
Dec 4 2007, 03:27 AM
პოსტი
#2
|
Advanced Member ჯგუფი: Members პოსტები: 6,611 რეგისტრ.: 7-June 07 წევრი № 2,127 |
კატ,
არ ვიყავი ადგილზე და დამაგვიანდა პასუხი. ვკითხე მარკოს, და მიუხედავად იმისა რომ იგივე პროდუკტს ადრე არ ეწერა , რომ შესაძლებელია შეიცავდეს რძის და კვერცხის "კვალს", რის გამოც ვიყენებდით, რახან ახლა აწერია აღარ გამოდგებაო, ანუ რაც თვალნათლივ წერია იმაზე თვალს ვერ დავხუჭავთ. გირჩევ ისე ფინიკის ხურმა და ხმელი ატმის ჩირები გასინჯო, ისინიც შეასრულებენ აუცილებელი ტკბილეულის როლს კარგია ლეღვიც, კალციუმსაც შეიცავს და რა იცი, თხილამურების დროა და რომ რამე ძვლები ფორმაში იქნებიან როცა დრო მექნება, სხვაგანაც ვნახავ, უბრალოდ ახლა ძალიან გაჭედილში ვარ. დავწერ ერთ სამარხო რეცეპტს უცხოეთში მყოფთათვის(ალბათ, საქართველოშიც გამოდგება) : 1.დავჭრათ ბოსტნეული წვრილად, მაგალითად ცუკინი (ყაბაყი), პომიდორი, ბადრიჯანი, შეიძლება ბულგარული წიწაკაც, ასევე "გაროხი" ნახევარი კოლოფი. ზეთიან ტაფაში მოვხრაკოთ ხახვი, ეს ბოსტნეული ჩავამატოთ და კარგად მოვშუშოთ (შეიძლება პამიდვრის სოუზიც ჩავასხათ). ამ მოთუშულ ბოსტნეულში ჩავყაროთ წინასწარ მოხარშული და წყალგაცლილი რიგატონი, ან პენნე (შეიძლება ნებისმიერი მაკარონის სახეობაც) და კარგად ავურიოთ, ვშუშოთ ცოტა ხანი და შევკაზმოთ სანელებლებით, მაგ. ცოტაოდენი ორეგანო, წითელი წიწაკა და ხმელი ოხრახუში. 2. შემწვარ თევზის ფილეტებს კი ძალიან უხდება კარტოფილის სალათი (ზეთით და ძმრით, მწვანე ხახვით შეკაზმული, წიწაკა შავი), ასევე ბრინჯი ან შემწვარი კარტოფილი. კარტოფილზე დამზადებულ "ბაილაგე"-ს (მისაყოლებელი) მე ვამზადებ სხვადასხვანაირად: ა) მოხარშული კარტოფილი რგოლებად დავჭრათ (არც ისე წვრილად) და ზეთში ან მარგარინში კარგად მოვხრაკოთ, თავი ხახვი დავაჭრათ, ასევე მწვანე ხახვი, მწვანილეულობა , წითელი წიწაკა და მარილი გემოვნებით. ბ) გათლილი მთლიანი კარტოფილები დავანახევროთ და კარგად მოვხარშოთ მარილიან წყალში, ბოლოს წყალი გადავწუროთ, შევკაზმოთ წიწაკით, მარილით, მწვანილი, ზემოდან დავასხათ ცოტა დამდნარი მარგარინი (მცენარეული). გ) კარტოფილი დავთალოთ და დავჭრათ შუაზე, ასევე რამდენიმე სტაფილო. მოვხარშოთ ერთად , წყალი ამოვაშროთ ან ამოვღვაროთ და დავამატოთ დაფქვილი "muskatnuss",შავი წიწაკა , კარგად ავზილოთ, ანუ პიურე გავაკეთოთ ამ მასით (არავითარ შემთხვევაში მიქსერი არ გამოიყენოთ, მხოლოდ სამზარეული საჭყლეტი "კოვზი"). სურვილის მიხედვით შეიძლება ცალკე ტაფაში ზეთში მოხრაკული აწითლებული ხახვის დამატებაც. ასევე კარგ გემოს აძლევს თევზს წალკე დიდ ნაჭრებად დაჭრილი კარგად შებრაწული ხახვის გარნიტური. პ.ს. ამ პოსტს ნუ გააიგივებთ მარხვაში გემოთმოყვარეობასთან, რადგან ხანდახან აუცილებელი ხდება საკვების შეცვლა, განსაკუთრებით ვისაც რთული სამსახური აქვს, დრო არ აქვს, ან ბავშვები ყავს, იმათ ვერ მოვთხოვთ მხოლოდ პურზე და წყალზე იყვნენ, გარდა ამისა უცხოეთში მყოფთათვის, როგორც კატემ ადრე აღნიშნა რაღაც დაშვებებიც არის. ამის გამო გთხოვთ, ნუ მიმაწერთ იმათ სიაში, ვინც გემოთმოყვარეობას ვერ სტოვებს მარხვაშიც კი არის სამსახურები , რომელიც აუცილებელს ხდის საკვების მრავალფეროვნების და ვიტალიტეტის აუცილებლობას. |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 21st September 2024 - 10:19 PM |
მართლმადიდებლური არხი: ივერიონი
ფორუმის ელექტრონული ფოსტა: იმეილი