თევზაობა |
სტუმარს სალამი ( შესვლა | დარეგისტრირება )
თევზაობა |
ႲႭႡႰႠႬ |
Apr 30 2015, 03:03 PM
პოსტი
#1
|
ტყეების მეფე ჯგუფი: Members პოსტები: 3,137 რეგისტრ.: 19-December 07 მდებარ.: მთები წევრი № 3,444 |
აბა რამდენი ხართ მეთევზე? სად თევზაობთ, რა მეთოდით და როდის?
ვსაუბრობთ ყველაფერზე თევზაობის ირგვლივ... -------------------- Go bravely into the next world, fallen warriors...
|
marine |
Jun 8 2022, 08:55 PM
პოსტი
#2
|
მ_ა_კ_ა ჯგუფი: co-Moderators პოსტები: 58,196 რეგისტრ.: 3-November 06 მდებარ.: გულის საკურთხეველი:) წევრი № 381 |
"ეთნოგრაფებმა შემოგვინახეს ხიზილალის დამზადების უფრო დაწვრილებითი აღწერილობა: "ხიზილალისათვის განკუთვნილ თევზს ჯერ კიდევ ცოცხალს გასჭრიდნენ და ქვირითს ამოიღებდნენ. ქვირითს სპეციალურ საცერზე დადებდნენ, რომელიც ბადესავით იყო მოქსოვილი. ამავე დროს, მზად ჰქონდათ ჭურჭელი, რომელშიც მარილიანი წყალი იყო ჩასხმული. საცერი მხოლოდ ქვირითის მარცვალს ატარებდა, გარსი კი საცერზე რჩებოდა. სამი-ოთხი დღის შემდეგ ხიზილალა უკვე მზად იყო". გამბას ცნობით, ასეთ ხიზილალას დიდხნას ინახავდნენ თაფლის სანთლის გარსში"
/საქართველოს ისტორიის პალიტრა, "ზღვაოსნობა საქართველოში", გვ. 135/ -------------------- "კ უ ს_ ნ ა ბ ი ჯ ე ბ ი თ_ ფ უ ძ ი ა მ ა ს_ მ თ ი ს კ ე ნ".
------------------- "არც შექებით ვხდებით უკეთესნი და არც გაკიცხვით უარესნი." /არქიმანდრიტი რაფაელი (კარელინი)/ -------------------- "ფრაზა, რომელსაც ხშირად იყენებდნენ ძველი გადამწერები: "ჴელი მწერლისა მიწასა შინა ლპების და ნაწერნი ჰგიან". |
მსუბუქი ვერსია | ახლა არის: 31st May 2024 - 10:40 PM |
მართლმადიდებლური არხი: ივერიონი
ფორუმის ელექტრონული ფოსტა: იმეილი